Marmelada od kajsije sa biberom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
01/08/2019
"Nema ničeg što prstohvat bibera ne može da učini još lepšim, čak i marmeladu od kajsije"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kajsije - 1 kg
  • limun - 1 komad
  • biber - 6 zrna
  • voda - 200 ml
  • šećer - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Limun se iscedi. Kajsije se iseku na polovine i koštice se sklanjaju. Polovine se stavljaju u šerpu sa debelim dnom, dodaje se sok od limuna i voda.

Dodaje se biber i sve se kuva na laganoj vatri 10 minuta. Dodaje se šećer i meša se dok se ne rastvori.

Stavlja se da provri, vatra se smanjuje i sve se kuva 25 minuta. Blago se ohladi i rasporedi se u čiste suve tegle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar