Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač od kajsije sa kokosom

Kolač od kajsije sa kokosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kolač od kajsije sa kokosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Da voliš kolač je kao da se zaljubiš - u srcu ti jednostavno nema mesta za drugi"

Potrebni sastojci

  • kajsije - 7 komada
  • jaja - 2 komada, XL
  • šećer - 100 g + za posipanje
  • kokosovo mleko - 250 ml
  • kokosovo brašno - 2 - 3 kašike, pune
  • vanilin šećer - 10 g
  • menta - listovi za ukras
  • Testo
  • brašno - 175 g
  • maslac - 125 g, meki
  • bademi - 70 g, mleveni
  • jaje - 1 komad, M
  • šećer u prahu - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za testo umutite maslac sa šećerom u krem i dodajte jaje i mlevene bademe.

2. Sipajte brašno i zamesite meko testo. Ako je potrebno dodajte još malo brašna, a ako volite slađe možete malo da povećate i količinu šećera.

3. Oformite testo u loptu, uvijte preozračnom domaćinskom folijom i stavite u frižider na 30 minuta do 1 sat.

4. Razvijte stvrdnuto testo u tanku i okruglu koru na papir za pečenje. Prečnik treba da je veći od posude za pečenje (kod mene je 28 cm prečnik posude, 32 kore).

5. Stavite maslac koru zajedno sa papirom u posudu i presavijte po ivicama.

6. Operite kajsije, prepolovite ih i odstranite košticu. Poređajte ih razrezom na dole preko testa i po želji pospite sa malo šećera.

7. Umutite dva jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte kokosovo mleko i promešajte. Ovom smesom prelijte kolač od kajsije i pospite obilno kokosovim brašnom.

8. Presavijte krajeve od testa koji štrče naunutra i gurnite kolač da se ispeče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije lepu zlatastu preplanulost.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: