Način pripreme
1. Za testo umutite maslac sa šećerom u krem i dodajte jaje i mlevene bademe.
2. Sipajte brašno i zamesite meko testo. Ako je potrebno dodajte još malo brašna, a ako volite slađe možete malo da povećate i količinu šećera.
3. Oformite testo u loptu, uvijte preozračnom domaćinskom folijom i stavite u frižider na 30 minuta do 1 sat.
4. Razvijte stvrdnuto testo u tanku i okruglu koru na papir za pečenje. Prečnik treba da je veći od posude za pečenje (kod mene je 28 cm prečnik posude, 32 kore).
5. Stavite maslac koru zajedno sa papirom u posudu i presavijte po ivicama.
6. Operite kajsije, prepolovite ih i odstranite košticu. Poređajte ih razrezom na dole preko testa i po želji pospite sa malo šećera.
7. Umutite dva jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte kokosovo mleko i promešajte. Ovom smesom prelijte kolač od kajsije i pospite obilno kokosovim brašnom.
8. Presavijte krajeve od testa koji štrče naunutra i gurnite kolač da se ispeče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije lepu zlatastu preplanulost.
Nek vam je slatko!