Pire od bundeve sa maslacem od kokosa, suvim grožđem i cimetom

25/04/2019
"Kladimo se da kada čujete pire, i ne pretpostavljate da može da se govori o ovako ukusnom jelu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 šolja
  • maslac od kokosa - 1 supena kašika
  • kakao - 1/2 kašičice
  • med - 1 kašičica
  • suvo grožđe - 1 supena kašika
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pire od bundeve pravimo tako što oljuštimo i isečemo bundevu.

Možemo je peći u rerni, a možemo kuvati na pari. U prvoj varijanti vreme je 20-25 minuta, a u drugoj oko 15 minuta.

Pasiramo na pire, dodajemo maslac od kokosa, kakao i cimet.

U gotovu smesu dodajemo tečni med zajedno sa suvim grožđem koje smo ostavili na neko vreme u toplu vodu.

Stavljamo pire od bundeve sa kokosovim maslacem, suvim grožđem i cimetom u odgovarajuću posudu i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar