Način pripreme
Ako sami pravite pire, prvo ogulite bundevu i naseckajte je na male kockice.
U tepsiju sa papirom za pečenje stavljate bundevu i posipate šećerom.
Bundevu pecite 40 minuta na 180°C sa ventilatorom. Kada se ispeče, stavljate je u blender i blendate dok se ne dobije konzistencija pirea. Ako je vaš blender slvbi ne blenda dobro, dodajte malo vežeg mleka.
U posudi mutimo jaja i šećer. Nakon toga dodajemo ulje, mleko, pire od bundeve i dobro mutimo mikserom.
Važno je za mafine sa bundevom da prethodno dobro izmešate suve sastojke.
U drugu posudu stavljamo suve sastojke i mešamo ih kašikom.
Nakon toga ih dodajte u smesu od jaja. Na kraju dodajemo i orage.
Stavljamo po jednu kašiku od mafina sa orasima u dobro nauljen kalup za mafine.
Mafine od bundeve sa orasima i cimetom pečemo u rerni na 140 °C sa ventilatorom na 20 minuta dok čačkalica ne bude suva.