Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Mafini od bundeve sa orasima, cimetom i đumbirom

Mafini od bundeve sa orasima, cimetom i đumbirom

Plamena GeorgievaPlamena Georgieva
Početnik
23845
Mafini od bundeve sa orasima, cimetom i đumbirom
Fotografije: Plamena Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Samo zamislite kako mirišu ovi mafini od bundeve sa orasima i za 15 minuta ste počeli da ih mutite"

Potrebni sastojci

  • Za pire od bundeve
  • šećer - 1 šolja
  • bundeva violina
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • kravlji maslac - 1/2 šolje, istopljeni (ili ulje)
  • pire od bundeve - 1 šolja
  • sveže mleko - 1/4 šolje
  • cimet - 1 supena kašika, u prahu
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • kore pomorandže
  • brašno - 2 šolje
  • prstohvat soli
  • soda bikarbona - 1 šolja
  • orasi - 100 g, iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Ako sami pravite pire, prvo ogulite bundevu i naseckajte je na male kockice.

U tepsiju sa papirom za pečenje stavljate bundevu i posipate šećerom.

Bundevu pecite 40 minuta na 180°C sa ventilatorom. Kada se ispeče, stavljate je u blender i blendate dok se ne dobije konzistencija pirea. Ako je vaš blender slvbi ne blenda dobro, dodajte malo vežeg mleka.

U posudi mutimo jaja i šećer. Nakon toga dodajemo ulje, mleko, pire od bundeve i dobro mutimo mikserom.

Važno je za mafine sa bundevom da prethodno dobro izmešate suve sastojke.

U drugu posudu stavljamo suve sastojke i mešamo ih kašikom.

Nakon toga ih dodajte u smesu od jaja. Na kraju dodajemo i orage.

Stavljamo po jednu kašiku od mafina sa orasima u dobro nauljen kalup za mafine.

Mafine od bundeve sa orasima i cimetom pečemo u rerni na 140 °C sa ventilatorom na 20 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: