Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Pire»Pire od bundeve sa maslacem od kokosa, suvim grožđem i cimetom

Pire od bundeve sa maslacem od kokosa, suvim grožđem i cimetom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pire od bundeve sa maslacem od kokosa, suvim grožđem i cimetom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Kladimo se da kada čujete pire, i ne pretpostavljate da može da se govori o ovako ukusnom jelu"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 šolja
  • maslac od kokosa - 1 supena kašika
  • kakao - 1/2 kašičice
  • med - 1 kašičica
  • suvo grožđe - 1 supena kašika
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pire od bundeve pravimo tako što oljuštimo i isečemo bundevu.

Možemo je peći u rerni, a možemo kuvati na pari. U prvoj varijanti vreme je 20-25 minuta, a u drugoj oko 15 minuta.

Pasiramo na pire, dodajemo maslac od kokosa, kakao i cimet.

U gotovu smesu dodajemo tečni med zajedno sa suvim grožđem koje smo ostavili na neko vreme u toplu vodu.

Stavljamo pire od bundeve sa kokosovim maslacem, suvim grožđem i cimetom u odgovarajuću posudu i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: