Salata od makarona sa ementalerom i povrćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69723
26/04/2019
"Lagana i hranljiva salata, pogodna za zauzete domaćice, koje žele da naprave nešto brzo i lagano "
Priprema50 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno60 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo makarone u velikoj šerpi na ringli oko 10 minuta. Očistimo šargarepe i sečemo na parčiće. Stavljamo šargarepe u malu kaserolu ili drugu posudu sa vodom. Skuvamo šargarepe.

Sečemo šargarepe na male kocke kao za rusku salatu. Ocedimo skuvane makarone u cediljki. Stavljamo oceđene makarone u posudu za pečenje. Začinjavamo ih solju i biberom po ukusu i promešamo.

Sečemo marinirane krastavčiće na kocke. Sečemo takođe na male kocke ementaler i šunku. U posudu stavljamo šaragrepu i krastavčiće, koje smo isekli, ementaler i šunku.

Skroz na kraju u posudu stavljamo i grašak iz konzerve i promešamo da se pomešaju svi sastojci. Pomešamo kiselo mleko i majonez i mešamo dobro oba.

U makarone stavljamo sve i promešamo, tako da upiju sve. Sipamo u 2-3 posude i ukrašavamo sa prepolovljenim čeri paradajzom i grnčicama svežeg peršuna. Odozgo posipamo biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar