Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Hrskavi lisnati hleb sa spanaćem i dimljenim fileom

Hrskavi lisnati hleb sa spanaćem i dimljenim fileom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Hrskavi lisnati hleb sa spanaćem i dimljenim fileom
Fotografije: Monika Ivanova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"U principu gledamo da ne preteramo sa hlebom, ali za ovaj hrskavi lisnati hleb sa nadevom ćemo pogaziti svoje principe"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • dimljeno svinjsko meso - 400 g
  • spanać - 400 g
  • topljeni sir - 1 komad, trougao
  • ljutenica - 2 kašike
  • žumance - 1 komad
  • origano
  • susam - 20 g
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Opran, očišćen i na sitno isečen spanać se zaprži zajedno sa dimljenim mesom 2-3 minuta.

Kada je gotovo i već ste sklonili tiganj sa ringle, dodajte i topljeni sir mmešajući nekoliko puta, da se istopi i da se pomeša sa ostalim sastojcima.

Lisnato testo razlistate i srednji deo namažete ljutenicom, nakon toga posipate i sa napravljenim nadevom. Posipate odozgo origano i počinjete da uvijate - dve dela sa strane se seku po dijagonali na trake širine po oko 1-1, 5 cm.

Uvijate trakom sa jedne strane, nakon toga stavljate jednu sa druge strane i tako daok ne uvijete sav nadev.

Mažate ceo hleb odozgo žumancem i posipate susamom. Peče se u rerni na 220 stepeni oko 15 minuta ili dok vidno ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: