Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Banana hleb sa integralnim brašnom

Banana hleb sa integralnim brašnom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Banana hleb sa integralnim brašnom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ovog puta nisam dočekala da se ohladi i požurila sam da naseckam, zato što nisam imala strpljenja, ali vi nemojte tako da uradite"

Potrebni sastojci

  • banane - 220 g (2 komada, dobro sazrele)
  • integralno brašno - 200 g (spelta ili raž)
  • sveže mleko - 70 ml
  • prašak za pecivo - 10 g (ili kašičica sode bikarbone)
  • kravlji maslac - 85 g + za premazivanje
  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 190 g (ili beli) + 1 kašičiča za posipanje kalupa
  • so - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 10 ml, sveže ceđen
  • orasi - 50 g, izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslac i šećer i mutite dok se ne dobije gladak krem. Dodajte jaja jedno po jedno dok se u potpunosti ne usvoji.

Dodajte mleko, izgnječene banane sa limunovim sokom, so, brašno i sodu ili prašak za pecivo. Ovog puta sam koristila integralno brašno od raži.

Kratko mutite, dovoljno da biste homogenu smesu.

Na kraju stavite naseckane orahe i lagano mutite drvenom kašikom.

Prebacite smesu za banana hleb u pravougaoni kalup za kolač ili hleb za sendviče. On prethodno treba da bude namazan maslacem i posut smeđim šećerom i brašnom. Zagladite odozgo i ubacite u zagrejanu rernu na 180 °C sa ventilatorom.

Ukusni klasični banana hleb pecite otprilike 45-50 minuta ili dok lepo ne nadođe i postane zlatkast. Proverite čačkalicom tako što je zabodete u unutrašnjost, ako izađe suva i čista, pecivo je gotovo.

Sačekajte 5-8 minuta, nakon čega izvadite slatki hleb iz kalupa i ostavite da se ohladi pre nego što naseckate.

*Ovog puta nisam dočekala da se ohladi i požurila sam da naseckam, zato što nisam imala strpljenja, ali vi nemojte tako da uradite :))

Servirajte integralni banana hleb sa orasima uz kuglu sladoleda, kiselu pavlaku ili prosto tako sa šoljicom aromatične kafe.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: