Način pripreme
U posudu stavite maslac i šećer i mutite dok se ne dobije gladak krem. Dodajte jaja jedno po jedno dok se u potpunosti ne usvoji.
Dodajte mleko, izgnječene banane sa limunovim sokom, so, brašno i sodu ili prašak za pecivo. Ovog puta sam koristila integralno brašno od raži.
Kratko mutite, dovoljno da biste homogenu smesu.
Na kraju stavite naseckane orahe i lagano mutite drvenom kašikom.
Prebacite smesu za banana hleb u pravougaoni kalup za kolač ili hleb za sendviče. On prethodno treba da bude namazan maslacem i posut smeđim šećerom i brašnom. Zagladite odozgo i ubacite u zagrejanu rernu na 180 °C sa ventilatorom.
Ukusni klasični banana hleb pecite otprilike 45-50 minuta ili dok lepo ne nadođe i postane zlatkast. Proverite čačkalicom tako što je zabodete u unutrašnjost, ako izađe suva i čista, pecivo je gotovo.
Sačekajte 5-8 minuta, nakon čega izvadite slatki hleb iz kalupa i ostavite da se ohladi pre nego što naseckate.
*Ovog puta nisam dočekala da se ohladi i požurila sam da naseckam, zato što nisam imala strpljenja, ali vi nemojte tako da uradite :))
Servirajte integralni banana hleb sa orasima uz kuglu sladoleda, kiselu pavlaku ili prosto tako sa šoljicom aromatične kafe.
Neka vam je slatko!