Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Pljosnate ražane lepinjice

Pljosnate ražane lepinjice

NikiNiki
Guru
565853k
Pljosnate ražane lepinjice
Fotografije: Niki
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Samo malo sira nam treba uz ove ražane lepinjice"

Potrebni sastojci

  • ražano brašno - 390 g
  • brašno - 150 g
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • med - 1 kašika
  • belance - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • kvasac - 2 kašičice
  • voda - 360 ml
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte i ubacite u posudu, a kvasac rastvorite u malo tople vode da se aktivira.

U brašno dodajte so, belance, med, ulje i aktivirani kvasac. Počnite da dodajete vodu i uz mešanje umesite testo.

Nakon toga prebacite testo na brašnom posutu površinu, podelite ga na 10 delova i formirajte male lepinjice debljine oko 1 cm.

Postavite papir za pečenje u pleh i poređajte lepinjice, napravite zareze na njima i premažite ih žumancetom.

Pokrijte pljosnate lepinjice krpom i ostavite ih 30 minuta, pa ih pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Proverite pljosnate ražane lepinjice čačkalicom da vidite da li su pečene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: