Način pripreme
U posudi pomešajte izmrvljeni sveži kvasac, zalijte ga hladnim svežim mlekom i dodajte šećer. Nakon toga dodajte 5 kašika brašna i mešajte da se dobije homogena kaša.
Nakon toga odvojte žumance jednog jajeta, a ostala dodajte u smesu.
Zatim sipajte gaziranu vodu i ulje- Prosejte polovinu količine brašna i dodajte ga zajedno sa solju.
Dobro izmešajte kašikom.
Zatim u etapama dodajte i ostalo brašno i umesite meko testo. Ono treba da bude glatko i prijatno na dodir. Nakon toga ga pokrijte i ostavite ga da nadođe na otprilike sat vremena.
Nakon toga podelite testo na 8-9 jednakih delova. Oblikujte ih u lopte i poređajte ih u tepsiju.
Sačekajte ih 15 minuta da počnu ponovo da se dižu.
Nakon toga dodajte u dovojeno žumance malo svežeg mleka, izmešajte i namažite pogaču. Pospite susamom.
Domaću pogaču pecite na 180 stepeni 45-50 minuta.
Takođe, pogledajte kako da napravite lepu pogaču za povod ili omiljenu pamuk pogaču.