Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir sa parmezanom, ruzmarinom i maslacem

Krompir sa parmezanom, ruzmarinom i maslacem

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Krompir sa parmezanom, ruzmarinom i maslacem
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Svi krompiri sanjaju sa se nađu u jednom ovakvom društvu sa parmezanom i mirisnim ruzmarinom"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • maslac - 125 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • parmezan - 50 g
  • ruzmarin - 2 - 3 struka
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte sveži krompir na kratko u vreloj posoljenoj vodi.

Iseckajte listove i grančice ruzmarina, stavite u duboku posudu i izgnječite čenove belog luka.

Izrendajte paradajz na sitno rende i dodajte ga. Sipajte maslinovo ulje i mešajte dok ne dobijete gustu pastu.

Izvadite blanširani krompir iz vode i prebacite dok je još topao u posudu sa paremzanom, ruzmarinom i belim lukom.

Promešajte dobro da se zalepi smesa i prebacite u pleh.

Prebacite krompir u rernu i pecite 20-25 minuta na 200 stepeni.

Rastopite paketić maslaca u kaseroli na vatri. Kad se maslac rastopi pojačajte temperaturu i propržite dok ne dobije karamel boju. Procedite braon maslac kroz finu cediljku i prebacite u posudu za sos.

Prelijte aromatične krompira sa parmezanom sa preprženim maslacem, pospire parmezanom za kraj i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: