Način pripreme
Blanširajte sveži krompir na kratko u vreloj posoljenoj vodi.
Iseckajte listove i grančice ruzmarina, stavite u duboku posudu i izgnječite čenove belog luka.
Izrendajte paradajz na sitno rende i dodajte ga. Sipajte maslinovo ulje i mešajte dok ne dobijete gustu pastu.
Izvadite blanširani krompir iz vode i prebacite dok je još topao u posudu sa paremzanom, ruzmarinom i belim lukom.
Promešajte dobro da se zalepi smesa i prebacite u pleh.
Prebacite krompir u rernu i pecite 20-25 minuta na 200 stepeni.
Rastopite paketić maslaca u kaseroli na vatri. Kad se maslac rastopi pojačajte temperaturu i propržite dok ne dobije karamel boju. Procedite braon maslac kroz finu cediljku i prebacite u posudu za sos.
Prelijte aromatične krompira sa parmezanom sa preprženim maslacem, pospire parmezanom za kraj i servirajte.