Mladi krompir sa maslacem u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
28/05/2019
"Verovali ili ne, ali ovi mladi kormpirići sa maslacem u rerni piju neverovatno mnogo piva "
Priprema70 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno130 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 12 komada, srednji, po mogućstvu jednake veličine
  • maslac - 30 g
  • ulje - 2 kašike
  • voda - 100 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Opere se krompir i očisti se od tanke kore.

U posudu za pečenje, da joj prekriju dno (srednje veličine) sipaju se i začinjavaju se solju, biberom i začinima. Natrljaju se dobro rukom i poređaju se jedni do drugih celi.

Sa strane u posudu se sipa ulje, voda i ako ne prekriva bar jedan prst vašu posudu dodaje se još malo. Ali da se ima u vidu, da mladi krompir takođe sadrži dosta vode.

Odozgo se poređaju parčići maslaca i stavljaju se u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta (ako je rerna zagrejan) i dok krompirići odozgo ne uhvate lepu koricu.

Vadi se posuda, okreću se pažljivo kašikom jedan po jedan i vraćaju se u rernu na još oko 30 minuta dok ne bude gotovo. Ako je voda sasvim uvrela dodaje se još sasvim malo.

Serviraju se topli.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar