Način pripreme
Odvojte žumanca od belanca. Prebacite belanca u posudu i dodajte prstohvat soli. Umutite u sneg dodajući u etapama pola šećera.
Dodajte preostali šećer u žumanca i mutite, dok smesa ne postane svetla i vazdušasta. Ujedinite dve smese pažljivo dok mešate špatulom, da biste sačuvali vazduh u belancima.
Pomešajte pšenični griz sa brašnom i počnite da dodajete u smesu sa jajima uz mešanje. Promešajte dobro dok jaja potpuno ne upiju brašno. Narendajte koru pomorandže i za kraj promešajte. Prebacite smesu u pravougaonu posudu za pečenje i pecite koh na 180 stepeni pola sata.
U međuvremenu pripremite šećerni sirup. Pomešajte šećer i vodu u posudi na ringli. Dodajte sok od pomorandže i ostavite smesu da provri i da se redukuje u gust sirup.
Po želji narendajte koru voća u sirup. Na kraju dodajte kašičicu ekstrakta vanile za dodatnu aromu.
Koru za koh potpuno ohladite, isecite ga na parčiće i prelijte vrućim sirupom od pomorandže.
Ostavite koh od pomorandže nekoliko sati da se apsorbuje sirup i servirajte.