Način pripreme
Dve pomorandže se operu i iseku (sa korom) na krugove.
Nakon toga ih stavljamo u tiganj, u kome smo zagrejali šolju vode i šolju šećera, dok se ne rastopi.
Šolju i po šećera umutimo sa jajima, dodajemo korice pomorandže, ulje, sok od pomorandže i ponovo mutimo.
Dodajemo brašno, so i prašak za pecivo. Mešamo ponovo sve sastojke za voćni kolač.
Mažemo kalup za kolač (od onih sa rupom), poređamo po dnu i zidovima kriške pomorandže, a nakon toga sipamo preko njih smesu za kolač.
Kolač od pomorandže se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za to vreme možemo da napravimo sirup.
U posudi zagrevamo šolju soka od pomorandže i 5-6 kašika šećera.
Nakon što je kolač gotov, okrećemo ga i vadimo iz kalupa, nakon toga ga blago, pomoću četke mažemo sirupom.
Raskošan kolač od pomorandže sa sirupom je spreman da dočeka svoje goste!