Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od šargarepe»Torta od šargarepe sa glazurom i sirupom od pomorandže

Torta od šargarepe sa glazurom i sirupom od pomorandže

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Torta od šargarepe sa glazurom i sirupom od pomorandže
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
21/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Znate li šta se kaže za torte od šargarepe - Može li još jedno parče, molim vas"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 400 g
  • orasi - 300 g
  • smeđi šećer - 175 g
  • šećer - 100 g
  • brašno - 225 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • suncokretovo ulje - 125 ml
  • kiselo mleko - 70 g
  • jaja - 2 komada
  • za glazuru
  • krem sir - 250 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • za sirup od pomoradnže
  • pomorandža - 1 komad
  • šećer - 3 supene kašike
  • ulje - 1 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte šargarepu. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje. Pomešajte kiselo mleko sa sodom bikarbonom i dodajte u bazu od žumanaca.

Sipajte brašno u etapama, prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Začinite prstohvatom cimeta i promešajte. Dodajte šargarepu i orahe.

Prebacite smesu za kolač u odgovarajući kalup i pecite na 170 stepeni 50 minuta.

Da biste pripremili sirup od pomorandže pomešajte na vatri šećer i sok od pomorandže. Dodajte unutra sipenu kašiku ulja. Dodajte kore od voća, isečene na fine kriške. Ostavite smesu da se redukuje.

Za glazuru pomešajte krem sir i šećer u prahu.

Ostavite pečeni kolač od šargarepe da se ohladi, namažite glazurom i prelijte sirupom od pomorandže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: