Način pripreme
Rastopite maslac. Umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera dok ne postanu meka. Dodajte cimet i đumbir.
U drugoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Oljuštite banane, izlomite ih u komadima u smesu od jaja i izgnječite viljuškom. Ponovo umutite smesu mikserom.
Dodajte brašno u etapama. Pažljivo promešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte rastopljeni maslac i promešajte.
Podelijte gotovu smesu na dva dela u dve posebne posude. U jednu polovinu dodajte kakao u prahu i promešajte.
Namažite kalup za kolač i pospite brašnom sa rupom u sredini. Pospite kikirikijem po dnu kalupa.
Sipajte deo bele smese, posle pažljivo preko nje deo kakao smese i ređajte dok ne potrošite.
Pecite kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni sat vremena. Gotov mermerni kolač popsite šećerom u praju i pospite kikirikijem.