Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl od jabuke s kardamonom

Krambl od jabuke s kardamonom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367492k99
Krambl od jabuke s kardamonom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 12
02/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ne brinite se, ovaj recept ne zvuči samo vama, dok mešate i jedete - takav je i sjajan je"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg
  • smeđi šećer - 100 g
  • sok od jabuke - 50 ml
  • limun - 1 komad
  • ovsene pahuljice - 150 g
  • maslac - 150 g
  • brašno - 100 g
  • cimet - 1 prstohvat
  • kardamon - 1/2 kašičice u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite jabuke. Isecite ih na parčiće i stavite u duboku posudu na umerenu vatru. Dodajte smeđi šećer. Sipajte sok od jabuke. Začinite cimetom i kardamonom.

Iscedite sok od pola limuna i kuvajte jabuke dok ne omekšaju i dok se tečnost ne redukuje u gust karamel sos. Dodajte sveže narendanu koru limuna. Promešajte i prebacite karamelizovane jabuke u posudu za pečenje.

U blenderu pripremite smesu za hrskavu koricu, mešajući brašno i ovsene pahuljice. Dodajte maslac i blendirajte, dok ne dobijete maslac mrvice.

Rasporedite mrvice preko jabuka u posudu za pečenje i pecite desert na 180 stepeni 20 minuta. Servirajte krambl topao, a po želji garnirajte sa maskarpone sirom, pavlakom ili sladoledom od vanile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: