Krambl od jabuke s kardamonom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
02/05/2019
"Ne brinite se, ovaj recept ne zvuči samo vama, dok mešate i jedete - takav je i sjajan je "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite jabuke. Isecite ih na parčiće i stavite u duboku posudu na umerenu vatru. Dodajte smeđi šećer. Sipajte sok od jabuke. Začinite cimetom i kardamonom.

Iscedite sok od pola limuna i kuvajte jabuke dok ne omekšaju i dok se tečnost ne redukuje u gust karamel sos. Dodajte sveže narendanu koru limuna. Promešajte i prebacite karamelizovane jabuke u posudu za pečenje.

U blenderu pripremite smesu za hrskavu koricu, mešajući brašno i ovsene pahuljice. Dodajte maslac i blendirajte, dok ne dobijete maslac mrvice.

Rasporedite mrvice preko jabuka u posudu za pečenje i pecite desert na 180 stepeni 20 minuta. Servirajte krambl topao, a po želji garnirajte sa maskarpone sirom, pavlakom ili sladoledom od vanile.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar