Ukusan krambl od breskvi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
09/09/2019
"Svaka breskva koju uzimamo u ruku, u mislima je već deo ovog raskošnog deserta "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Dobro oprane breskve se očiste od koštica i iseku se na krupne parčiće. Poređaju se u prethodno namazan kalup prečnila 24-26 cm. Po želji možete da dodate nekoliko malina, borovnica ili kupina.

Ovsene pahuljice se zapeku u suvom tiganju 2-3 minuta. Nakon što se ohlade pomešaju se sa brašnom, šečerom i cimetom. Dodaje im se maslac isečen na kocke i prstima se izgnječi dok se ne dobiju maslac mrvice.

Mrvice se rasporede ravnomerno preko breskvi i krambl se peče 25-30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Servira se ohlađen sa kuglama sladoleda.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar