Način pripreme
Napravite testo tako što isečete hladan maslac na male kocke. Pomešajte ga sa brašnom. Dodajte šećer, jaje i koru od limuna. Rukama gnječite maslac sa suvim sastojcima dok se ne pretvori u sitne mrvice.
Oblikujte testo i uvijte u svežu foliju. Stavite ga u frižider na oko 30 minuta. Oljuštite jabuke i isecite ih na sitne kocke.
Stavite ih u posudu sa dve vrste šećera i cimetom i kuvajte oko 10 minuta. Oladite. Napravite smesu za posipanje, tako što pomešate maslac s brašnom, šećerom i orasima. Gnječite prstima dok se ne naprave mrvice.
Izvadite testo iz frižidera. Preko nabrašnjene površine razvijte testo i odrežite krugove malo veće od posudica koje ćete koristiti.
Stavite testo na dno posudice i oblikujte ga prstima. Sipajte nadev s jabukama i pospite smesom za posipanje.
Napravite sve posudice na navedeni način. Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Kad je gotovo izvadite iz rerne, ohladite i pospite šećerom u prahu.