Mini krambl od jabuke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
28/04/2018
"Svaki gost zna za posudicu sa mini kramblom od jabuke, zar ne "
Priprema60 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 582
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 110 g, belo
  • maslac - 55 g
  • šećer - 45 g
  • jaja - 1/2 komada
  • kora limuna - narendana kora od 1/2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • za nadev
  • jabuke - 1 i 1/2 komada
  • braon šećer - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika, beli
  • cimet - 1/2 kašičice
  • za posipanje
  • brašno - 35 g, belo
  • maslac - 35 g
  • šećer - 25 g, beli
  • orasi - 25 g, namrvljeni
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite testo tako što isečete hladan maslac na male kocke. Pomešajte ga sa brašnom. Dodajte šećer, jaje i koru od limuna. Rukama gnječite maslac sa suvim sastojcima dok se ne pretvori u sitne mrvice.

Oblikujte testo i uvijte u svežu foliju. Stavite ga u frižider na oko 30 minuta. Oljuštite jabuke i isecite ih na sitne kocke.

Stavite ih u posudu sa dve vrste šećera i cimetom i kuvajte oko 10 minuta. Oladite. Napravite smesu za posipanje, tako što pomešate maslac s brašnom, šećerom i orasima. Gnječite prstima dok se ne naprave mrvice.

Izvadite testo iz frižidera. Preko nabrašnjene površine razvijte testo i odrežite krugove malo veće od posudica koje ćete koristiti.

Stavite testo na dno posudice i oblikujte ga prstima. Sipajte nadev s jabukama i pospite smesom za posipanje.

Napravite sve posudice na navedeni način. Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Kad je gotovo izvadite iz rerne, ohladite i pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar