Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl od jabuka

Krambl od jabuka

Krambl od jabuka1 / 2
25/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Svaki pravi krambl ima hrskave mrvice i obavezmo se serviraju sa hladnim sladoledom - tako ćemo i mi uraditi"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 kg
  • mandarine - 2 - 3 komada
  • ovsene pahuljice - 1 paket oko 350 g (zavsisi od veličine pčeha u kome ćete peći)
  • vanila - 1 paket
  • cimet - 1 kašičica
  • brašno od aronije - 1 kašičica
  • med - 1.5 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Mandarina se ocedi od soka na presi, ne melje se. Jabuke se operu, oljušte i iseku na ne puno debele komade. Jabuke se preliju sokom od mandarina.

Kukuruzno brašno se pomeša sa cimetom, vanilom i brašnom od aronije. Dodaju se jabuke i lepo se promeša. Stavljaju se u pleh i peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Peku se 20-25 minuta.

Za to vreme u posudi se pomeša preostali med sa ovsenim pahuljicama. Ja lično koristim nestle pahiljice, zato što imaju i kokos i kakao i veoma lepo su začinjene. Ako koristite obične, dobro je da dodate još cimeta, vanile i drugih aroma po ukusu.

Dobrija se lepljivo testo, posebno ako je med lep. Za bi vam bilo lakše, prethodno ga možete rastopiti na pari, da bude tečan i da se lakše pomeša sa pahuljicama.

Izvadite pleh, prelivate/rasporedite testo odozgo. Pazite da ne izgnječite jabuke. Vratite u rernu i pecite još 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: