Način pripreme
Mandarina se ocedi od soka na presi, ne melje se. Jabuke se operu, oljušte i iseku na ne puno debele komade. Jabuke se preliju sokom od mandarina.
Kukuruzno brašno se pomeša sa cimetom, vanilom i brašnom od aronije. Dodaju se jabuke i lepo se promeša. Stavljaju se u pleh i peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Peku se 20-25 minuta.
Za to vreme u posudi se pomeša preostali med sa ovsenim pahuljicama. Ja lično koristim nestle pahiljice, zato što imaju i kokos i kakao i veoma lepo su začinjene. Ako koristite obične, dobro je da dodate još cimeta, vanile i drugih aroma po ukusu.
Dobrija se lepljivo testo, posebno ako je med lep. Za bi vam bilo lakše, prethodno ga možete rastopiti na pari, da bude tečan i da se lakše pomeša sa pahuljicama.
Izvadite pleh, prelivate/rasporedite testo odozgo. Pazite da ne izgnječite jabuke. Vratite u rernu i pecite još 25 minuta.