Način pripreme
Za šećerni sirup pomešajte jednake količine šećera i vode u posudi na ringli. Dodajte unutra narendanu koru limuna i štapić cimeta za aromu.
Stavite i parčiće limuna u smesu, da da dodatni ukus sirupu.
Ostavite da provri. Kada se sirup dovoljno zgusne, sklonite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.
Pomešajte šećer i cimet u posudici. Istopite maslac.
Uzmite koru, namažite je maslacem i slepite sa drugom. Preko svakog para kora namažite kašikom susamovog tahinija. Pospite obilno cimet šećerom i uvijte u rolnicu, nakon toga u puža. Ponovite dok se satojci ne potroše.
Poređajte rolnice sa cimetom u posudu za pečenje, namažite maslacem i na kraju pospite cimet šećerom.
Pecite slatke pitice u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta.
Prelijte pitice sa cimetom dok su još vruće sa ohlađenim šećernim sirupom i servirajte.