Način pripreme
Tri jaja se mute sa šoljom šećera i dodaje se tečna pavlaka, zagrejana do ključanja, 100 ml, sa 50 g crne čokolade istopljene u njoj, stavljam je u komadima dok je pavlaka još vruća.
Slede prašak za pecivo, za još čokoladniji efekat i dve kašike kakaa, 30 ml likera od trešanja, moj je domaći, ali može bilo kojki, 1/3 čaše istopljenog maslaca, a na kraju dodajem brašno, otprilike čašu i po, ali pratite gustinu, treba da se dobije lepo, malo gušće testo za kolač.
Sada dolazi red na pijane trešnje, ali ih mirno možete zameniti trešnjama iz kompota ili zamrznutim, ja sam imala jednu čašu trešanja očišćenih od koštica iz likera koje čuvam nakon ceđenja.
Možete koristiti i trešnje iz kompota, ukoliko volite da u čokoladnom kolaču ima voća. Sve sam dobro izmešala i sipala u tepsiju podmazanu mekim maslacem.
Odozgo sam posula krupno naseckanim orasima. Pekla sam u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok čačkalica nije bila suva.
Dobili smo predivan čokoladni kolač sa likerom i trešnjama, nežnog ukusa i lagane arome likera.
Želim vam sjajan dan i budite zdravi!