Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Doner sa tri vrste dresinga

Doner sa tri vrste dresinga

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Doner sa tri vrste dresinga2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Nije prosto doner, nego gurmanski doner koji se servira sa 3 vrste dresinga"

Potrebni sastojci

  • tortilje za doner - 1 komad
  • topljeni sir - 100 g, filadelfija sa začinima i belim lukom
  • čedar - 50 g
  • salama - 6 krišaka, tanka italijanska /kobasica po izboru/
  • zelena salata - 1 list za ukras
  • prezle - 1 prstohvat, za posipanje
  • za prvi dresing
  • žumanca - 2 komada, tvrdo skuvana
  • majonez - 1 supena kašika
  • za drugi dresing
  • med - 1 kašičica
  • senf - 1 kašičica
  • kečap - 4 supene kašike
  • za treći dresing
  • susam - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • čedar - 100 g
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo prirpemamo soseve. Prvi dresing pravimo tako što pomešamo majonez i žumanca i ostavljamo u frižideru.

Drugi dresing pripremamo tako što med i senf pethodno pomešamo i ostavljamo da odstoje bar 4 sata zajedno. Nakon toga dodajemo i kečap. Sve sastojke pomešamo i ponovo ostavljamo u frižideru.

Treći dresing pripremamo tako što sir izrendamo i stavljamo u blender. U njega dodajemo preostale sastojke, beli luk, koji je mnogo važan, zato što je afrodizijak. Sve promešamo dok ne dobijemo sos i ostavljamo u frižideru.

Ovako gotovi sosevi treba da odstoje nekoliko sati u frižideru i tek onda sastavljamo doner.

Uzimamo jednu tortilju, namažemo topljenim sirom. Odozgo kašikom namažemo dresing sa žumancima. Nakon toga dodajemo sir, koji možemo seći na kriške ili da izrendamo u zavisnosto od želje. Na kraju poređamo salamu.

Na kraju stavljamo i druga dva sosa. Uvijamo je i isečemo na dva dela. U tanjir stavljamo jedan list zelene salate, odozgo stavljamo i gotove donere i od crvenog sosa ukrašavamo odgovarajušćšim figurama, koje posipamo prezlama da bi bilo lepše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: