Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Topla čokolada»Topla čokolada Sneško

Topla čokolada Sneško

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Topla čokolada Sneško
Fotografije: Diana Androva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Je lć znate da su Božićni kolači ukusniji ako se posluže sa toplom čokoladom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml, punomasno
  • mlečna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je idealan za Božićno jutro.

Počnite da mutite mleko mikserom 45 minuta, dok ne počne da se stvara pena još prvih minuta.

Sitno rendanu čokoladu otopite na pari.

Nakon 45 minuta mućenja, mleko odmah prebacite u šerpu i zagrejte ga dok ne proključa.

Dodajte mu otopljenu čokoladu i mešajte na tihoj vatri.

Toploj čokoladi možete dodati i malo viskija za bolje raspoloženje.

Isipajte u čaše i ukrasite sa šlagom. Od malo otopljene čokolade napravite oči i usta.

Poslužite toplu čokoladu sa Božićnim kolačima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: