Način pripreme
Pirinač stavljamo u šerpu sa prstohvatom soli i vode. Ostavljamo na umerenoj vatri da se krčka oko 15 minuta ili dok ne bude skoro gotov.
Dodajemo šećer, sveže mleko i komade kore od limuna. Ostavljamo na umerenoj vatri da se krčka dok ne upije tečnost ili oko 15-20 minuta. Perodično mešamo.
Skidamo sa vatre i dodajemo vanilu, a kore od limuna odvojimo.
Sipamo u čaše, prethodno namazane maslacem. To će pomoći da lakše izvadimo krem prilikom serviranja.
Trešnje pažljivo očistimo od koštica da se ne racepe mnogo.
Stavljamo u kaserolu, dodajemo šećer i sok od limuna. Ostavljamo na umerenoj temperaturi da se krčka.
Nakon što puste sokove, samo voće vadimo u posudu da se ne prekuva, treba da bude celo, a sirup ostavljamo na umerenoj ringli da se zgusne. Skidamo sa vatre i vraćamo trešnje ponovo. Pažljivo promešamo.
Prilikom serviranja okrećemo sutlijaš iz posuda na tacnu i prelivamo sokom od trešanja i voćem.