Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena jaja»Jaja punjena karfiolom

Jaja punjena karfiolom

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Jaja punjena karfiolom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Nećete poverovati koliko je ukusno dok ne probate"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • karfiol - 1 ružica, velika
  • beli luk - 1 čen
  • margarin - 1 kašičica i 1 supena kašika, pune
  • kiselo mleko - 1/2 kašičice
  • kisele šargarepe - nekoliko komada
  • peršun
  • biber
  • so
  • grašak - 250 - 300 g, zamrnut
* merne jedinice

Način pripreme

Tvrdi kuvana jaja prepolovimo poprečno. Ako ne stoje pravo, dno odsečemo malo da budu ravne. I pošto su moji bili krivi unutra, pažljivo sam isekla belance od debele, unutrašnje strane.

Dok su žumanca topla izgnječimo sa 1 kašičicom margarina, dodajemo izgnječen blanširan i dinstan karfiol, so, biber, kiselo mleko, isečemo sitno peršun, izgnječen beli luk, 1 pečurku, blanširanu i sitno isečenu, sitno isečena belanca, isečena na pola.

Promešamo dobro i punimo korpice od belanaca smesom. Stavljamo po jednu ružici odozgo i stavljamo nekoliko tanko isečenih štapića od šargarepe.

Napunimo korpice i stavljamo na podlogu od oceđenog, kvuvanog, posoljenoj i dinstanog graška sa supenom kašikom maslaca. 1 pečurkica je za ukras.

Preostali nadev stavljamo na krugove od šargarepe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: