Način pripreme
Tvrdi kuvana jaja prepolovimo poprečno. Ako ne stoje pravo, dno odsečemo malo da budu ravne. I pošto su moji bili krivi unutra, pažljivo sam isekla belance od debele, unutrašnje strane.
Dok su žumanca topla izgnječimo sa 1 kašičicom margarina, dodajemo izgnječen blanširan i dinstan karfiol, so, biber, kiselo mleko, isečemo sitno peršun, izgnječen beli luk, 1 pečurku, blanširanu i sitno isečenu, sitno isečena belanca, isečena na pola.
Promešamo dobro i punimo korpice od belanaca smesom. Stavljamo po jednu ružici odozgo i stavljamo nekoliko tanko isečenih štapića od šargarepe.
Napunimo korpice i stavljamo na podlogu od oceđenog, kvuvanog, posoljenoj i dinstanog graška sa supenom kašikom maslaca. 1 pečurkica je za ukras.
Preostali nadev stavljamo na krugove od šargarepe.