Fokača sa limunom

16/05/2019
"Prenesite atmosferu Mediterana u vašu kuhinju sa jednostavnom i veoma ukusnom fokačom sa limunom "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite suvi kvasac zajedno sa šećerom u 50 ml mlake vode i ostavite da nadođe. Prosejte brašno sa šećerom, dodajte u njih nadošao kvasac, 200 ml mlake vode i maslinovo ulje.

Zamesite meko testo i ostavite ga da nadođe u posudi koju ste pokrili. Premesite drugi put, ostavite da odstoji, nakon toga i treći put i ponovo ostavite da odstoji.

Gotovo testo rasporedite u plehu za pečenje i ostavite da nadolazi. Isecite dobro opran limun na mnogo tanke kriške. Poređajte ih na testo i pritisnite lagano.

Pospite sitno iseckanim ruzmarinom i morskom solju, prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar