Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot sa limunom i nitima

Milibrot sa limunom i nitima

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Šegrt
3711130
Milibrot sa limunom i nitima
Fotografije: Adriyana - Adi
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
8
"Danas ćemo vam predstaviti jedan malo drugačiji milibrot sa korom od limuna i nedoljivim ukusom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 5 komada domaća / 1 belance je za premazivanje/
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 200 g
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • kora od limuna - od jedog limuna, izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko i stavite u njega 1 prstohvat šećera i kvasac.

Razbijte jaja i umutite ih sa preostallim šećerom, prethodno odvojite jedno belance. Prosejte brašno i napravite udubljenje.

U njega stavite prve dve smese i ostavite dobijeno testo da nadođe.

Nakon toga ga premesite sa smesom od rastopljenog maslaca, ulja i korom od lomuna. Mesote dok testo ne upije sve.

Oblikujte milibrot po želji i namažite ga belancem. Nakon toga ga ostavite da nadođe još malo i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: