Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa limunom i pavlakom

Piletina sa limunom i pavlakom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Piletina sa limunom i pavlakom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusna piletina sa limunom koja će se usladiti svima za trpezom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 2 komada, pileće grudi
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • limun - 1 veliki
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite dva komada pilećih grudi, tako da se dobiju četiri odvojena parčića. Posolite ih.

Narendajte koru limuna, nakon toga prepolovite limun i iscedite mu sok.

Promešajte sos sa začinima i malo maslinovog ulja i namažite dobro piletinu. Ostavite 30 minuta da se začini.

Zagrejte još malo maslinovog ulja i zapržite piletinu sa dve strane, tek toliko da se zapeče, dodajući i na krupno isečene čenove belog luka.

Prebacite ga u posudu za pečenje i prelijte pavlakom i dodajte koru limuna. Pecite oko 25-30 minuta u umereno zagrejanoj rerni ili dok ne bude gotovo.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: