Način pripreme
Pripremanje karamel nadeva:
Karamelizujte šećer u svetli karamel. Stavite pavlaku da provri, dodajte glukozu i alkohol. Dodajte ih pažljivo u karamel uz neprestavno mešanje. Dodajte i hladan maslac, isečen na kocke. Ostavite da se ohladi.
Pripremanje belog čokoladnog nadeva:
Stavite da pavlaka provri sa glukozom. Skolnite s vatre i dodajte bejlis. Istopite čokoladu sa maslacem na pari (ili u mikrotalasnoj uz mešanje na svakih 15-20 sekundi). Promešajte zajedno smesu od pavlake i čokolade. Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na hladno.
Pripremanje pikantnog čokoladnog nadeva:
Zagrejte pavlaku zajedno sa cimetom i čilijem. Kroz cediljku sipajte vruću smesu preko čokolade. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Ohladite i stavite u frižider.
Istopite na vodenoj pari i podesite temperaturu kuverture (ili čokolade). Sipajte deo kuverta na dno kalupa za čokoladne bombone. Okrenite i rastresite da se lepo obliju zidovi.
Prospite (odstranite) višak čokolade iz kalupa. Ostavite da se stvrdnu na sobnoj temperaturi. Napunite kalupe sa napravljenim čokoladnim zidovima sa pre toga napravljenim nadevima. Zapečatite odozgo sa preostalom čokoladom.
Ostavite ponovo na sobnoj temperaturi da se stvrdnu. Stavite u frižider da se hlade oko 1 sat. Izvadite gotove bombone iz kalupa. Isecite blago nožem neravnine (ako ih ima) koja su kapnula sa strane kalupa i konzumirajte :).