Turšija od karfiola sa kurkumom i makom

22/05/2019
"U sezoni turšija pravi hit je ovaj interesantan predlog sa karfiolom "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano240
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 500 g
  • voda - 250 ml
  • belo vinsko sirće - 100 g
  • šećer - 40 g
  • kurkuma - 1 supena kašika
  • seme maka - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • piment
  • muskatni oraščić
  • cimet
  • đumbir u prahu
  • šareni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite toplu marinadu tako što ugrejete vodu u dubokom tiganju na vatri.

Dodajte unutra kurkumu i prepolovljeni čen belog luka. Izgnječite zrna pimenta u avanu da puste mirise.

Izrendajte muskatni oraščić. Dodajte začine u tečnost na vatri. Dodajte i cimet i đumbir u prahu i šareni biber. Sipajte šećer, sirće, ulje i posolite.

Ostavite smesu da vri 3-4 minuta dok se šećer ne rastvori. Iskidajte glavicu karfiola na ružice. Stavite ih u teglu.

Sipajte unutra seme maka. Sipajte toplu marinadu do ivice i zatvorite teglu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar