Čizkejk u čaši sa slanim karamelom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
22/05/2019
"Jedinstvena kombinacija tekstura i ukusa, koja će se dopasti i najkapricioznijima "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za osnovu čizkejka
  • keks - 120 g
  • maslac - 100 g
  • orasi - 50 g
  • Za nadev
  • krem sir - 200 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • šećer u prahu - 50 g
  • Za slani karamel
  • smeđi šećer - 100 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • morska so
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru od keksa istopite maslac na slaboj vatri. Namrvite na mrvice kakao keks i pomešajte ga sa iseckanim orasima. Dodajte keks mrvice u tiganj u istopljeni maslac i izgnječite, dok se dobro ne pomešaju i smesa ne omekša. Ostavite da se ohladi.

Za slani karamel stavite u zagrejan tiganj smeđi šećer sa grudvom maslaca i nekoliko kapi vode. Ostavite šećer da se istopi. Dodajte pavlaku postepeno uz mešanje. Kada se karamel zgusne dodajte i malo soli.

Pripremite nadev za čozkejk muteći pavlaku u posudi. Pomešajte sa krem sirom i mešajte u glatku smesu.

Na dno dezertnih čaša stavite osnovu od keksa, dodajte sloj krema od pavlake, iznad njega - sloj slanog karamela i završite ponovo keksom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar