Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uskršnji kolač u mini pekari Raskoš

Uskršnji kolač u mini pekari Raskoš

Tsveti HadjipetkovaTsveti Hadjipetkova
Šegrt
2714156
Uskršnji kolač u mini pekari Raskoš3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
"Zaboravite o udaranju o sto sto puta, najukusniji uskršnji kolač se pravi sa samo jednim pritiskom dugmeta - pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g, rastopljen
  • sveže mleko - 65 ml, mlako
  • kvasac - 22 g, svež (rastvaramo u svežem mleku)
  • jaja - 2 komada + 1 belance, umućeno
  • brašno - 420 g
  • šećer 100 g
  • so - 1/3 kašičice
  • vanila - 2
  • kora od limuna - od 1/2 limuna, izrendan (stravlja se kad se čuje signal=
  • za odozgo
  • žumance - preostalo 1
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • šećer - kristal + nekoliko kapljica vode za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Važno! Recept je mnogo tačan, ne treba da dodajete još šećera, brašna ili nečeg drugo, u protivnom rizikujete da rezultat ne bude dobar.

Umesto svežeg kvasca možete koristiti jednu kesicu (7g) suvog kvasca u brašnu.

Sastojte stavljamo u unutrašnjost redosledom u kojem su napisani.

Pečemo na programu za Uskršnji kolač (3 sata i 17 minuta), gramaža 750, pečenje H.

Ko nema program Uskršnji kolač, može peći na programu za sladak hleb. Pre nego što počne poslednje nadolaženje (80 minuta nakon početka programa i negde dva sata do kraja), testo za kolač vadimo i uplićemo.

Vraćamo u mini pekaru i namažemo umućenim žumancem + 1 supena kašika svežeg mleka i posipamo kristal šećerom.

Nako toga nastavljmo sa programom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: