Način pripreme
Ocedite kompot, odvojite voće i sirup.
U posudu stavite pavlaku, promešajte sa šećerom i dodajte sirup iz kompota. Količina sirupa iz kompota ne treba da bude više od 100 ml.
Breskve isecite na polumesece.
Stavite na dno pleha u koji ćete ređati tortu, malo od pavlake. Poređajte red keksa, pokrijte pavlakom, odozgo stavite kakao krem i poređajte breskve.
Stavite drugi red keksa, pavlaku, kakao krem i ponovo voće. Tako radite dok ne potrošite sastojke, na kraju tortu treba da završite pavlakom.
Izrendajte čokoladu i pospite preko torte, ako vam je ostalo bresaka, stavite i njih.
Stavite pleh u frižider na nekoliko sati da keks omekša i da upije pavlaku, nakon toga isecite na komade i servirajte.
Napomena: Ova torta od keksa je moja improvizacija poznate torte Tereze Marinove. Kući ne vole mnogo jabuke i da sam je napravila, rizikovala bih da je samo ja jedem, i da mi bude mnogo, pa sam zamenila jabuke breskvama iz kompota. Dobila sam raskošnu svežu tortu.
Kakao krem treba da bude na sobnoj temperaturi, da bi bio tečniji, ako je tvrđi, rastopite ga nekoliko sekundi na pari ili u mirotalasnoj, treba da bude konsistencije za mazanje.
Kompot od bresaka je od oljuštenog voća, koristila sam iz konzerve, odličan kompot sa mnogo voća i malo sirupa, ako imate domaći, kristitie njega.
Koristila sam veći pleh i sastojci su mi bili dovoljni za tri reda keksa, vi koristite manji, imaćete više redova i torta od keksa će vam biti viša, tako da kad se bude sekla izgledaće bolje.