Zeleni sataraš

26/05/2019
"Pažnja! Veoma ukusno i dosta korisno Obavezan recept za proleće"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano859
  • Pregledi tokom meseca241
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • peršun - 3 - 4 struka
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • zelene paprike - 4 komada, pečene
  • ljute paprike - 1 komad, pečena, zelena
  • beli luk - 3 - 4 čena, izgnječena
  • sir - 1 šolja, izmrvljen
  • jaja - 3 - 4 komada, tvrdo kuvana
  • kiselo mleko - 2 - 3 supene kašike, ili pavlaka
  • sveže mleko - 1 - 2 supene kašike
  • maslac - 1 - 2 supene kašike, kravlji
  • ulje - 3 supene kašike
  • senf - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U drvenom avanu izgnječite peršun i mirođiju zajedno sa stablima, pečene paprike, kuvana jaja isečena na kockice i sir.

Dodajte maslac, ulje, sveže i kiselo mleko.

Začinite sataraš izgnječenim bleim lukom, senfom i biberom i promešajte.

Servirajte kao predjelo na prepečenoj kriški hleba ili u sendviču - izbor je vaš.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar