Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Sataraš sa zeljem i sirom

Sataraš sa zeljem i sirom

Sataraš sa zeljem i sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Servirajte zelje sa jajima i sirom za ručak"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 velika
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašičica
  • mladi luk - 1 struk
  • mladi beli luk - 1 struk
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • zelje - 1 šaka (blanširano)
  • sir - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Blanšira se zelje očišćeno od žila, pri čemu se preliva kipućom vodom da promeni boju. Ocedite ga i isecite na sitno.

Isecite mladi luk i beli luk.

U malom tiganju se topi maslac, dodaje se ulja i zprži se luk, beli luk, isečeno zelje.

Pospite alevom paprikom i solju, promešajte i prelijte umućenim jajima.

Mešajte dok se jaja ne stegnu, na kraju dodajte namrvljeni sir i sklonite sa ringle.

Servirajte sa pločicom sira, mladim belim lukom, kiselom mlekom, kako vam se sviđa.

Sjajan sataraš za ručak!

Sataraš sa zeljem i sirom je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: