Šareni kolač sa sokom od pomorandže

Šareni kolač sa sokom od pomorandže
Fotografije: Mariana
26/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Probali smo razne kolače, ali ovaj nam se mnogo dopao, zato vam preporučujemo od srca"

Potrebni sastojci

  • sok od pomorandže - 1/2 šolje, svež
  • kora od pomorandže - od 1 pomorandže
  • šećer - 1 ¼ šolje
  • jaja - 4 komada
  • kakao - 4 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 1/3 šolje
  • brašno - 2 1/3 šolje
  • ulje - za premazivanje
  • brašno - za posipanje
  • šećer u prahu - 4 - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno kroz sito.

U posudi odvojeite i stavite 3 brlanca od 4 jajeta.

Umutite mikserom na sneg. Unutra dodajte četvrtinu šećera i mutite.

Posle dodajte 1/3 šolje brašna i 1/3 kesice praška za pecivo i ponovo mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu.

U drugoj posudi odvojite 4 žumanca i jedno celo jaje i mutite mikserom zajedno sa 1 šoljom šećera dobro.

Secite jednu veliku pomorandžu na pola i iscedite sok. Potrebno je pola šolje sveže isceđenog soka od pomorandže. Stavite ga unutra u smesu i mutite mikserom. Dodajte ulje i 2 šolje brašna zajedno sa 2/3 praška za pecivo.

Dobro umutite. Koru pomorandže izrendajte na korice.

Kašu podelite na 2 dela.

U jedan deo stavite kakao i promešajte spatulom.

U drugi deo stavite koru od pomorandže i poromešajte spatulom.

Namažite uljem kalup za kuglof sa rupom i pospite brašnom. Sipajte kakao kašu. Nakon toga kašu sa koricama pomorandže i na kraju belu kašu.

Poravnajte i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni dok ne bude gotovo, oko 40 minuta.

Nakon što kolač bude gotov, vadimo ga i sečemo na debele komade. Posipamo sa mnogo šećera u prahu.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: