Način pripreme
Pomešajte sastojke za testo onim redosledom kojim su napisani. Ja sam radila metalnom žicom za mućenje.
Kada je smesa gotova, sipajte polovinu u kalup za kolač prečnika 24 cm, podmazan maslacem i posut brašnom. Red je na šareni deo, u pulpu (možete koristiti istu količinu mlevenih orašastih plodova, ako je tako, zamesićete ih kašikom od testa), sam dodala kakao i izmešala, nakon toga sam kašikom rasporedila po testu.
Odozgo sam stavila ostalu smesu za kolač. Pekla sam na 160°C bez ventilatora dok čačkalica ne bude suva, otprilike 40 minuta, ali zavisi od rerne i moraće da se proverava.
Gotov kolač sam ostavila na 5 minuta u isključenoj rerni, dosta vazdušast i visok je ispao i to pomaže da bude idealne teksture.
Kada sam šareni kolač izvadila iz rerne, sačekala sam još 10 minuta kako bi se blago ohladio i okrenula sam na poslužavnik.
Veoma lep, ispucan, da sam se čak dvoumila kako da ga ostavim - sa gornjim delom, bez šećera u prahu ili sa donjim i sa šećerom u prahu. I... vidite koja ideja je pobedila.
Ako vam se dopao recept za kolač sa bademovim mlekom i pre svega dobijeni rezultat, možete ga probati.