bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Dinstani Zec»Dinstana zečetina na lovački način

Dinstana zečetina na lovački način

Dinstana zečetina na lovački način
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 5
27/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Nije lovac onaj koji zna kako da odstreli zeca, nego onaj koji zna kako se priprema aromatičan dinstani zec na lovački način"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i beli luk sitno i dinstajte 5 minuta u maslinovom ulju.

2. Za to vreme isecite kobasicu i slaninu na kockice i stavite u luk. Kuvajte još 8 minuta na umerenoj vatri.

3. Zec će vam biti potreban u komadima od 4 cm, zato je dobro da ga prethodno iseckate, još kad ga kupite u prodavnici ili da ga isečete vi specijalno kuhinjskom sataricom, pazite da ne izmrvite kosti previše, da ne padnu u jelo mali komadi.

4. Stavite komade mesa u sve ostalo na vatri i pržite 5 minuta, periodično mešajte.

5. Sipajte so, paradajz, izrendana, vino, brendi, biber i majčinu dušicu. Kuvajte sa otvorenim poklopcem 2 minuta, nakon toga poklopite posudi i ostavite da se dinsta 20 minuta.

6. Očistite pečurke, pažljivo ih oljuštite, nemojte ih prati da ne upiju vodu. Možete ih brzo oprati i posle osušiti.

7. Isecite ih na četvrtine i dodajte u jelo. Ponovo kuvajte sa zatvorenim poklopcem još 20 minuta. Po želji možete sipati i malo vode da imate više sosa.

8. Gotovog dinstanog zeca na lovački način servirajte toplog, posutog svežim peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: