Punjeni zec pokriven slaninom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
24/10/2019
"Uvijte zeca slaninom - tako će meso biti sočnije, a za aromu - zapravo nemamo reči "
Priprema45 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno165 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene zečije iznutrice isecite i izdinstajte u maslacu. Odvojeno zapržite iseckan luk sa pirinčem, dodajte očišćene i isečene pečurke i iznutrice.

Nakon što zapržite smesu dolijte šolju vode i začinite začinima. Nakon što voda uvri napunite očišćenog zeca. Zašijte ga koncem, posolite ga i namažite maslacem i alevom paprikom.

Očistite i isecite krompir na parčiće, začinite i njih začinima po želji.

U namazanu posudu za pečenje stavite nekoliko krompira na dno i odozgo stavite zeca. Oko njega rasporedite preostali krompir. Ako vam je ostao nadev, možete da ga stavite u jedan kraj posude za pečenje.

Pokrijte punjenog zeca slaninom i dolijte 1-2 šolje vode u posudu za pečenje. Pokrijte posudu za pečenje poklopcem ili folijom i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar