Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Zec punjen pirinčem i slaninom

Zec punjen pirinčem i slaninom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Zec punjen pirinčem i slaninom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"Kako bi vaš punjeni zec bio ukusan i sočan, striktno se pridržavajte ovog recepta"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 kom. zajedno sa iznutricama i srcem
  • slanina - 15 tankih traka, sirova
  • mesnata slanina - 100 g
  • soja sos
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • senf - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • majčina duđica - 1 kašičica
  • biber
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Prva stvar, koju treba da napravite je da dobro operete zeca i da ga osušite kuhinjskim ubrusom.

Sitno iseckajte zečije iznutrice, kao i mesnatu slaninu.

Luk dinstajte u tiganju da malo više maslinovog ulja.

U luk dodajte sitno iseckane iznutrice i mesnatu slaninu, promešajte i pržite dok ne bude gotovo.

Dodajte pirinač i ponovo promešajte, a zatim sipajte 1 šolju vode, dodajte majčinu duđicu i ostavite sasvim malo.

Kada sve skinete sa vatre, dodajte so i alevu papriku.

Smesom napunite zeca i ušijte ga, a ostatak smese rasporedite u pleh.

U posudi pomešajte soja sos, maslinovo ulje, beli luk, alevu papriku, brašno, senf i so po ukusu i sve dobro promešajte.

Dobićete gustu kašu, kojom premažite zeca.

Trake slanine poređajte preko zeca i ostavite ga da malo odmori.

U praougaoni pleh, gde ste sipali ostatak smese za punjenje, stavite zeca, dodjate 2 šolje vode i vino.

Pre nego što pleh ubacite u rernu, umotajte punjenog zeca folijom i zatim pecite oko sat, sat i po.

Kada ovo vreme prođe, sklonite foliju i slaninu, vratite pleh u rernu i pecite zeca punjenog pirinčem i slaninom dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: