Način pripreme
1. Očistite parče mesa od spoljašnjih žilica i viška masti. Isecite ili sameljite pečurke u blenderu.
2. Natrljajte ribić svim sastojcima za marinadu, uključujući mlevene pečurke. Pokrijte streč folijom posudu i stavite u frižider na minimum 8 sati. Preporučuje se da meso odsstoji 1-2 dana, ako imate toliko vremena.
3. Kada se svinjetina dobro marinira, izvadite iz frižidera i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme oljuštite krompir i prelolovite po dužini. Ako su veći isecite na krugove, ali deblje. Napravite romboidne proreze sa jedne strane i poređajte u pleh, obložen aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje. Pospite alevom paprikom, solju i maslinovim uljem. U sredini ostavite mesta gde ćete staviti svinjsko meso.
4. Stavite svinjetinu sa krompirom u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta, nakon toga pojačajte na 200 stepeni dok ne dobijete lepu boju. Pošto vreme može da varira u zavisnosti od debljine ribića, dobro je da proverite čačkalicom za zube na kraju - ako slobodno ulazi u meso, gotovo je.
5. Nakon što izvadite iz rerne uvijte pleh aluminijumskom folijom 5-8 minuta i posle isecite na debele krugove i servirajte zajedno sa prilogom od krompira.
Prijatno!