Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Marinirani svinjski ribić iz rerne sa krompirom

Marinirani svinjski ribić iz rerne sa krompirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Marinirani svinjski ribić iz rerne sa krompirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
28/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
58 min.
Porcije
2
"Kada je povod specijalan, a vi želite da zasijate - marinirani svinjski ribić iz rerne sa krompirom"

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - 1 komad /600 g/
  • krompir - 4 - 5 komada, mali/srednji
  • aleva paprika - 1 - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • za marinadu
  • pečurke - 4 komada
  • soja sos - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika, tečan
  • beli luk - 1 - 2 čena, izgnječena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • origano - 1 kašičica, suv
  • ruzmarin - 1 kašičica, suv
  • aleva paprika - 1 kašičica (može i ljuta)
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite parče mesa od spoljašnjih žilica i viška masti. Isecite ili sameljite pečurke u blenderu.

2. Natrljajte ribić svim sastojcima za marinadu, uključujući mlevene pečurke. Pokrijte streč folijom posudu i stavite u frižider na minimum 8 sati. Preporučuje se da meso odsstoji 1-2 dana, ako imate toliko vremena.

3. Kada se svinjetina dobro marinira, izvadite iz frižidera i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme oljuštite krompir i prelolovite po dužini. Ako su veći isecite na krugove, ali deblje. Napravite romboidne proreze sa jedne strane i poređajte u pleh, obložen aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje. Pospite alevom paprikom, solju i maslinovim uljem. U sredini ostavite mesta gde ćete staviti svinjsko meso.

4. Stavite svinjetinu sa krompirom u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta, nakon toga pojačajte na 200 stepeni dok ne dobijete lepu boju. Pošto vreme može da varira u zavisnosti od debljine ribića, dobro je da proverite čačkalicom za zube na kraju - ako slobodno ulazi u meso, gotovo je.

5. Nakon što izvadite iz rerne uvijte pleh aluminijumskom folijom 5-8 minuta i posle isecite na debele krugove i servirajte zajedno sa prilogom od krompira.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: