Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjski ribić sa pire krompirom

Svinjski ribić sa pire krompirom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Svinjski ribić sa pire krompirom
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Omiljeno pečenjo svinjsko meso sa mekanim krompir pireom - najukusnija kombinacija."

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 1.5 kg
  • čubar
  • majčina dušica
  • biber
  • beli luk - u prahu
  • so
  • maslinovo ulje
  • za pire krompir
  • krompir - 5 komada, srednji
  • sveže mleko - 100 ml, bez glutena
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski ribić sa pire krompirom - omiljena kombinacija!

Operemo svinjski ribić i dobro posolimo. Sipamo maslinovo ulje u posudu i dodajemo u njega začine da napravimo marinadu.

Uvaljamo meso u marinadu i stavljamo u odgovarajuću posudu u frižideru.

Ostavljamo tako sat-dva. Nakon toga uvijamo u alu foliju i stavljamo u air friyer na 200 stepeni oko sat vremena uz neprestano praćenje (svaki air friyer peče drugačije).

Posle trideset minuta okrećemo meso, a 5 minuta pre nego što vreme prođe ga odvijamo da se uhvati zlatna korica.

Pire krompir prirpemamo tako što skuvamo 2 krompira. Dodajemo u njih mleko, so i maslac.

Izgnječimo odgovarajućim priborom. Isečemo svinjetinu iz air friyera na komade i serviramo sa toplim pireom.

Po želji od preostale marinade nakon pečenja pripremamo sos za meso, dodajemo malo brašna i maslac dok ne dobijemo željenu gustinu sosa. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: