Božićni keksići bez jaja

29/05/2019
"Savršeni božićni keksići, koji dopunjuju prazničnu trpezu na veličanstven način "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u posudi i u njega isecite maslac na male komade.

2. Sipajte redom vino, sok od limuna i liker od anisa (možete koristiiti mastiku ili uzo), stavite i prašak za pecivo.

3. Zamesite meko testo, razvucite na brašnom posutoj randnoj površini na koru, debljine oko 0.5 mm.

4. Isecite kolače božićnim kalupima po izboru i poređajte na rastojanju u pleh za pečenje, obložen papriom.

5. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 18-20 minuta ili dok ne porumene odozgo.

6. Ostavite keksiće da se potpuno ohlade i obilno uvaljajte u šećer u prahu.

Napomena: U ovom receptu samo testo ne sadrži šećer, ali sloj šećera u prahu daje dovoljnu slatkoću i interesantan kontrast. Za mene su Božićni keksići savršeni i nije potrebno da budu slađi, ali ako želite, možete dodati malo šećera i u testo.

Srećan Božić!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar