Božićni keksići bez jaja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Božićni keksići bez jaja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
29/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Savršeni božićni keksići, koji dopunjuju prazničnu trpezu na veličanstven način"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g đ za posipanje radne površine
  • maslac - 160 g, hladan
  • belo vino - 80 ml
  • sok od limuna - 15 ml
  • liker od anisa - 20 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 50 g, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u posudi i u njega isecite maslac na male komade.

2. Sipajte redom vino, sok od limuna i liker od anisa (možete koristiiti mastiku ili uzo), stavite i prašak za pecivo.

3. Zamesite meko testo, razvucite na brašnom posutoj randnoj površini na koru, debljine oko 0.5 mm.

4. Isecite kolače božićnim kalupima po izboru i poređajte na rastojanju u pleh za pečenje, obložen papriom.

5. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 18-20 minuta ili dok ne porumene odozgo.

6. Ostavite keksiće da se potpuno ohlade i obilno uvaljajte u šećer u prahu.

Napomena: U ovom receptu samo testo ne sadrži šećer, ali sloj šećera u prahu daje dovoljnu slatkoću i interesantan kontrast. Za mene su Božićni keksići savršeni i nije potrebno da budu slađi, ali ako želite, možete dodati malo šećera i u testo.

Srećan Božić!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: