Način pripreme
1. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Za odlične rezultate koristite savršeno suvu posudu i belanca sa sobne temperature.
2 Umutite dve vrste mekinja sa kiselim mlekom, cimetom i šećerom. Za zaslađivanje možete da koristite i tečan zaslađivač po izboru.
3. Sipajte smesu u sneg od belanaca i pažljivim kružnim pokretima mešajte dok se ne homogenizuje.
4. Zagrejte na umerenoj vatri tiganj sa nelepljivim dnom. Po želji možete i blago da mu namažete površinu.
5. Sipajte smesu za palačinke i pecite sa jedne strane dok ne počnu da izlaze mehuri, tada okrenite na kratko i sa druge strane.
6. Gotove dijetalne ovsene palačinke servirajte tople sa omiljenim domaćim slatkom, dimljenim fileom ili nemasnom pavlakom. Pogodne su kako za slan tako i za sladak nadev.
Prijatno!