Salata Tabule sa kinoom i čeri paradajzom

02/06/2019
"Predstavljamo vam pobednika takmičenja! Najukusnija zdrava salata "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kinou operemo u situ hladnom tekućom vodom lepo. Nakon toga prebacujemo u odgovarajuću posudu zajedno sa sitom i prelivamo vodom, koja treba da pokriva 2-3 prsta iznad semena. Ostavite između 12 i 14 sati da se natope, vodu menjajte periodično.

Nakon što potopite ponovo operite vodom i skuvajte u posoljenoj vodi. Nakon što voda provri, merite 15 minuta i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi i ocedi višak tečnosti.

Čeri paradajz, ako sa debljom kožicom, blanširajte pola minuta u vreloj posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi sa hladnom vodom i oljuštite. Ako su nežnije ljuspice, možete i da ne ljuštite. Isecite sitno.

Crveni luk oljuštite i isecite što je moguće sitnije.

Peršun operite, odvojite drške i takođe isecite što je moguće sitnije.

U posudi pomešajte kuvanu kinou, crveni luk, iseckani paradajz i peršun, promešajte lepo.

U maloj tegli pomešajte proceđene semenke od 1 limuna sa 2-3 supene kašike maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu.

Zatvorite teglu poklopcem i mućkajte energično dresing. Salatu začinite dresingom, promešajte i ostavite minimum 30 minuta u frižideru da upije ukuse.

Nakon toga možete servirati u okrenutim čašama, da ukrasite kriškama čeri paradajza, prstenovima crvenog luka i perima peršuna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar