Način pripreme
1. Poparite oprane i očišćene listove spanaća 3 minuta u vreloj vodi. Ocedite dobro.
2. Iseckajte peršun i mladi luk i pomešajte sa spanaćem, nakon toga dodajte mrvljeni sir i biber po ukusu. Ako je potrebno stavite malo soli. Na kraju dodajte malo umućena jaja i promešajte.
3. Rastopite maslac i namažite malo pleh prečnika 22-24 cm. Možete obložiti papirom za pečenje.
4. Staivte jednu koru i ostavite 4 ivice da vire van pleha. Namažite obilno rastopljenim maslacem i stavite drugu i treću koru (na krst) namažite maslacem i rasporedite veći deo nadeva preko.
Stavite odozgo i ostale tri kore na isti način. Rasporedite preostali nadev.
5. Ivice koje se vide savijte ka unutra i namažite pitu sa preostalim masalcem.
6. Pecite pitu sa spanaćem u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!