Način pripreme
1. Očistite vidljive koštice ribljih fileta, operite tekućom vodom kratko i posle dobro osušite.
2. Oljuštite i isecite krompir na tanke krugove, poređajte ih u pleh i pospite maslinovim uljem, biberom i solju.
3. Preko krompira stavite filete grgeča, naprskajte ih sa malo maslinovog ulja, posolite malo, prelijte belim vermutom, namažite majonezom i na kraju sipajte malo estragona.
4. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 30-35 minuta, ako su fileti debeli bar 1.5-2 cm.
U slučaju da su tanki, od manjih riba, onda uradite na drugačiji način - prvo zapecite samo krompir oko 15 minuta, nakon toga stavite ribu i pecite 20-25 minuta ili dok majonez odozgo ne počne da dobija lepu boju.
5. Servirajte filete grgeča tople sa prilogom od krompira i sveže salate po izboru.
Prijatno!