Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Paradajz sos»File oslića iz rerne sa sosom od paradajza

File oslića iz rerne sa sosom od paradajza

Gergana G.Gergana G.
Početnik
112
File oslića iz rerne sa sosom od paradajza
Fotografije: Gergana G.
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Sočan i apetitan file oslića iz rerne sa paradajz sosom."

Potrebni sastojci

  • oslić - 4 komada, file
  • grašak - 1 konzerva, 100 g
  • paradajz - 1 konzerva, 200 g, sitno iseckan
  • šargarepa - 1 komad
  • limun - 2 komada
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - 100 - 200 ml
  • so
  • biber
  • mirođija - suva
  • beli luk - u prahu
  • majčina dušica
  • bosiljak - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Za oslića:

Namažite dno pleha sa 2-3 supene kašike ulja i stavite filete oslića unutra. Dodajte u pleh 100 ili 200 ml vode, u zavisnositi od veličine pleha.

Začinite filete začinima po ukusu:so, biber, suva mirođija, beli luk u prahu i majčina dušica.

Dodajte oceđen limun, sok od 1 limuna (možete koristiti sok od limuna iz flaše).

Isecite drugi limuna na tanke kriške i stavite po 1 ili 2 kriške na svaki file.

Pecite ribu dok ne bude gotova u prethodno ugrejanoj rerni.

Za sos od paradajza:

Dinstajte 1 šargarepu u vok tiganju, nakon toga dodajte i grašak.

Kad povrće bude gotovo, dodajte sitno iseckani paradajz u tiganj.

Promešajte i dodajte po ukusu: so, biber, suvi bosiljak i beli luk u prahu.

Važno: Dodajte u sos od paradajza 1 supenu kašiku šećera da neutralizujete kiseli ukus paradajza.

Mešajte često dok se sos za ribu ne zgusne. Servirajte uz oslića.

Servirajte file oslića iz rrne sa sosom od paradajza i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: